Tror “Forretningsprocesser” ikke “afdelinger – 5 tvingende årsager

1. proces tænkning følger den naturlige strøm af virksomheden
En forretningsproces er en samling af indbyrdes forbundne opgaver udløst af en begivenhed og gearet til at levere resultater eller resultater værdsat af “kunde”. Vedtagelsen af processen tænkning forårsager en organisation til at justere sine aktiviteter og systemer med det naturlige flow af materialer og oplysninger fra starten til slutningen af værdikæden.
Funktionel tænkning skaber siloer med grænser på tværs som information og andre ressourcestrømme ikke er problemfri, førende til fraværet af en fælles forståelse af, hvad virksomheden handler om, hvilke faktorer er afgørende for opnåelsen af målene, og hvordan indsats kan koordineres bedst nå disse mål.
Udføre et eksperiment i din organisation. Tage enhver proces, kernen: bede fem ledere i forskellige afdelinger, der er involveret i processen på følgende spørgsmål.
-Beskrivelse af denne proces
* Der er kunder til processen?
* Hvad værdsat resultater forventer de?
* Der er leverandører til processen?
* Hvilke indgange giver de?
* Hvad er procestid for denne proces?
Hvis din er en funktionelt orienteret organisation, er deres svar, hvor de forstår dit spørgsmål på alle, tilbøjelige til at være anderledes. Nogle processer, kan du overveje er ordrebehandling, produktudvikling, rekruttering etc.
2. business Process tænker fokuserer organisation på kundens behov
Insisteren på klart identificerbare resultater værdsat af kunden, hjælper processen tænkning organisation fokus på korrekt identifikation og tilfredsstillende måde opfylder og overstiger deres forventninger. Foranstaltninger af ydeevne er bundet til nuværende kunde tilfredshed niveauer samt styrkelse af kapacitet til at tilfredsstille kunden i fremtiden.
Afdelinger eller funktionelle tænkning er, på den anden side fokuseret på interne foranstaltninger uden værdi til kunden. Eksempler på de forskellige former for foranstaltninger, der er input foranstaltninger (f.eks. varer leveret af leverandører), behandle foranstaltninger (f.eks. omkostninger, tid, engagement, effektivitet) og output (f.eks. aktualitet, kvalitet, brugervenlighed, afkast af investeringer) foranstaltninger. Beslutninger om passende foranstaltninger skal opfylde kravene dobbelt af værdi til kunden og improvability.
3. business proces tænkning tilskynder fokus på værdiforøgelse
Organisationer, der har vedtaget en business proces mentalitet konstant stræber efter at sikre, at helt sikkert alle deres processer, og så meget som muligt, alle aktiviteter inden for disse processer bidrage til det endelige resultat betalt af kunden. Alle ikke-værdi tilføje processer og aktiviteter er elimineret eller minimeret.
Mange funktionelt orienteret organisationer have for eksempel lange godkendelseskrav, der tjener intet formål. Et selskab kollapsede drastisk sin godkendelseskæden efter et eksperiment, hvor intetanende godkendere undladt at opdage, at de dokumenter, de bare havde godkendt kun havde den sædvanlige dækfolien efterfulgt af en neg tomt ark. Dette betød, at de godkende anmodninger uden at læse indholdet! Taler om ikke-værdiforøgelse!
Overvej også, at i mange processer den faktiske kontakttid mellem et procesdokument eller arbejdsemnet og arbejdstagere eller proces operatører er normalt en latterligt lille brøkdel af procescyklus tid. Balancen i tid er spildt på sådanne ikke-værdi aktiviteter som venter, unødvendig bevægelse, at finde fejlplaceret elementer eller dokumenter osv.
4. business proces tænkning tilskynder fokus på kvalitet
Bane af god kvalitetsprodukter eller tjenester i de fleste organisationer er variation eller manglende proces resultater. Organisationer med en proces mentalitet løbende opsnuse og fjerne kilder til variation at opnå ensartede resultater. Det er næsten umuligt at opnå inden for funktionelt orienteret organisationer som deres snævre fokus forhindrer bevidsthed om årsagerne til problemer, der spænder over funktionelle grænser.
Mens en funktionel organisation kunne kalde for en vilkårlig mængde forbedring i kvaliteten (f.eks. 10% reduktion i defekter) anvender proces orienterede organisationer en faktabaseret forståelse af forholdet mellem resultater og de processer, der drev dem. Statistiske værktøjer bruges til at undersøge, hvilke faktorer har den mest betydningsfulde indflydelse og indsats er fokuseret på at påvirke disse faktorer.
5. business proces tænkning institutionaliserer høj ydelse og garantier udførelse af organisatoriske prioriteter
Fokus på forretningsprocesser institutionaliserer høj ydeevne på følgende måder.
* Bruger foranstaltninger af ydeevne, der er meningsfulde for kunden og andre interessenter. Dette er meget vigtigt i betragtning af axiom, hvad får målt bliver gjort. Belønninger er justeret til foranstaltninger, som til gengæld støtter kunde og organisatoriske resultater.
* Standardiserer processer ved at minimere affald og variation, drastisk at reducere fejl og forbedre hastigheden på leveringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *